South Swedish Rallys sträckor är nu helt klara, och den blir en tight och utslagsgivande tävling, där det kommer ställa stora krav på de tävlande.

SSR startar upp med en känd publiksträcka på fredagskvällen på 4 km som körs 2 ggr.

På lördagsmorgonen ger de tävlande sig iväg till dagens första sträcka en sträcka som till stora delar är ny på 13 km.

Sträckan har haft ett uppehåll på rally på ca 10 år, men Vi välkomnar återkomsten av vägen för rally och redan här får de tävlande känna på den småländska karaktären.

Andra sträckan snabbare byväg, med delar som är riktigt snabba, sträckan har aldrig varit med i Älmhults tävlingar så det blir nytt.

Dessa sträckor återkommer i ett andra varv.

Den sista etappen startar med en riktig klassiker med en ny sista del som blir ca 10 km, vidare till sprintsträckan i tävlingen som egentligen bara har ett problem, den är för kort.

Och med en stor arbetsinsats av några i tävlingsorganisationen har man lyckats få till en slutsträcka på närmare 2 mil som inte körts på många år, sträckan var oftast huvudsträcka i Silverratten på 70 och 80-talet.

Det är bara att lyfta på hatten och erkänna vilken fantastisk sträcka man har fått fram, 2 mil som har allt och där det gäller att ha alla hjulen på vägen, en sträcka som kommer bli väldigt utslagsgivande. Även dessa sträckor återkommer i ett andra varv.

Totalt innehåller SSR 2018 ca.125km utslagsgivande SS och vi är ganska säkra redan nu att tävlingen inte är avgjord förrän efter det att sista sträckan är körd.

/Organisationskommittén SSR 2018